Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Μαντελάιν (Madeline) -1998-

Περίληψη και κριτική

Η Μαντελάιν και οι φίλες της ζουν εσώκλειστες σε ένα σχολείο με την δασκάλα τους, την μις Κλαβέλ και την μαγείρισσα Έλεν. Μετά τον θάνατο της προστάτιδας τους, ο άντρας της επιθυμεί να κλείσει το σχολείο και να πουλήσει το κτίριο σε κάποια ξένη πρεσβεία. Οι πρέσβεις της Ισπανίας φτάνουν στο διπλανό κτίριο και ο γιος τους, ο Πεπίτο, καταλήγει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην κατάληξη του κτιρίου και των περιπετειών των κοριτσιών.Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην το έχει πετύχει στο ζάπινγκ τόσα χρόνια. Πάντα την θυμόμουν ως μία χαριτωμένη κωμωδία. Σήμερα αποφάσισα να την δω με μία πιο κριτική σκέψη και κατέληξα στο ότι θεωρώ ότι υστερεί σε ορισμένους τομείς χωρίς όμως να είναι ανάξια προβολής. Πριν αρχίσω να σας ενημερώσω (αν ήδη δεν το ξέρετε) ότι η Μαντελάιν προέκυψε πολύ παλιά ως βιβλίο-κόμικ.

Ως προς το σενάριο, παρατήρησα ορισμένα σκαμπανεβάσματα. Προφανώς υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες ως προς την συγγραφή και για αυτό παρατηρούμε ότι σε ορισμένα σημεία η πλοκή ρέει με δυσκολία και το φινάλε δεν είναι όσο επεισοδιακό όσο περιμέναμε γιατί από ένα σημείο και μετά είναι λες και γίνεται καταβολή μεγάλης προσπάθειας για να τελειώσει η ταινία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αντιθέτως, σκηνοθετικά η προσπάθεια ήταν μέτρια προς το καλό αν και σε ορισμένα σημεία δεν ήταν καν ορατή η σκηνοθεσία. Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια των ηθοποιών που ήταν μέσα στους ρόλους που ήταν και ρόλοι οι οποίοι ξέφευγαν λίγο από τα όρια της πραγματικότητας αν τους σκεφτούμε όλους σαν σύνολο.

Συμπερασματικά, μιλάμε για μια τρυφερή κωμωδία για όλη την οικογένεια που ξεπερνάει τα όρια του μετρίου αλλά δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση το άριστο. Δεν χρειάζεται να την νοικιάσετε αν θέλετε να την δείτε, λίγη υπομονή και να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα την δείτε να διαφημίζεται στους τηλεοπτικούς σας δέκτες. Μπορείτε επίσης να την δείτε κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω.

Ταυτότητα ταινίας:
Σενάριο: Λούντβιγκ Μπεμέλμανς, Μάλια Σκοτς Μέρμο, Μαρκ Λέβιν, Τζένιφερ Φλάκετ
Σκηνοθεσία: Ντέζι Φον Σέρλερ Μάιερ
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Χάτι Τζόουνς, Νάιτζελ Χόθρον, Μπεν Ντάνιελς
Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6,5/10

Δείτε την ταινία εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)