Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Κοίτα ποιος μιλάει τώρα (Look who's talking now) -1993-

Περίληψη και κριτική

Ο Τζέιμς εργάζεται ως ιδιωτικός πιλότος μίας κυρίας υψηλής τάξης η οποία τον φλερτάρει διαρκώς. Εκείνος όμως είναι παντρεμένος με την Μόλι, η οποία αντιμετωπίζει πολλά επαγγελματικά προβλήματα και εκτός από την ευθύνη των δύο παιδιών τους, τώρα προστίθεται και η ευθύνη της προστασία δύο σκύλων, των οποίων οι σκέψεις αποδεικνύονται σοφότερες από των ανθρώπων.
Ομολογώ πως γελάω κάθε φορά που βλέπω και αυτό αλλά και την πρώτη ταινία "Κοίτα ποιος μιλάει". Η πρώτη είναι σαφώς καλύτερη αλλά το χιούμορ διατηρείται εδώ. Φυσικά χωρίς τα δύο σκυλάκια η ταινία δεν έχει νόημα και θα ήταν ένα μεγάλο λάθος όπως και στην πρώτη αν δεν υπήρχε ο μπόμπιρας. Είναι πολύ σοφή η επιλογή των προσώπων και των φωνών που τους συνοδεύουν και κάνουν τις ταινίες ιδιαιτέρως ξεχωριστές.

Υποκριτικά δεν υπάρχει κάτι αξιοζήλευτο, είναι καλοί αλλά κάπως μηχανικά, δεν καταβάλλεται προσπάθεια από μέρους των ηθοποιών για να "μπουν" μέσα στον ρόλο. Σε αυτό το σημείο υστερεί από την πρώτη. Σεναριακά αν εξαιρέσουμε τις ατάκες γενικά δεν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο όπως και σκηνοθετικά.

Με λίγα λόγια, αυτό που έχω να πω είναι ότι προτείνω να την δείτε μόνο αν πέρα από το γέλιο δεν σκοπεύετε να παρατηρήσετε ιδιαίτερα τις υπόλοιπες "λεπτομέρειες". Καλή προσπάθεια αλλά μέχρι εκεί, στόχος δεν ήταν τόσο να αγγίξει το αποτέλεσμα της πρώτης αλλά την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τομ Ροπελέβσκι
Σενάριο: Έιμι Χέκερλινγκ, Τομ Ροπελέβσκι, Λέσλι Ντίξον
Πρωταγωνιστούν: Τζον Τραβόλτα, Κρίστι Άλεϊ, Τζωρτζ Σίγκαλ, Ολυμπία Δουκάκη, Λιζέτ Άντονι
Διάρκεια: 105 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)