Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Last holiday -2006-

Περίληψη και κριτική

Η Τζόρτζια λόγω ενός λάθους, πιστεύει ότι ο χρόνος ζωής που της απομείνει είναι περίπου ένας μήνας. Αποφασίζει λοιπόν να ξοδέψει όλες τις οικονομίες της για να ζήσει τη μεγάλη ζωή και επισκέπτεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο και καταφέρνει να γίνει θέμα συζήτησης και το κέντρο της προσοχής ενώ οι γευστικές της αδυναμίες γοητεύουν έναν διάσημο σεφ.


Το μήνυμα της ταινίας ίσως είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί: Ζήσε τώρα, όσο προλαβαίνεις! Θεωρώ ότι προσεγγίστηκε με πολύ ωραίο τρόπο. Δεν θα μου άρεσε να δω ένα δράμα με μια γυναίκα να προσπαθεί να χαρεί ενώ κλαίει τη μοίρα της, η δυναμική γυναίκα που κάνει πράξη τα όνειρα της με κέφι και ενέργεια ενώ νομίζει ότι οδεύει προς το τέλος της ζωής της είναι υπέροχη ιδέα.

Τα πάντα σε αυτή την ταινία συνυπάρχουν αρμονικά σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες, μουσική είναι όλα σε ένα καλό επίπεδο, δεν αγγίζουν ούτε το άσχημο, ούτε το άριστο, είναι όλα πολύ καλά οργανωμένα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανατροπή, κινείται σε ένα σταθερό στάδιο που ίσως κάνει τον θεατή να βαρεθεί και να αδιαφορήσει σε ορισμένα σημεία.

Συμπερασματικά μιλάμε για ένα καλό αποτέλεσμα, ευχάριστο αν και έχοντας μία πολύ καλή ιδέα, μπορούσε να υπάρχει προσπάθεια για ένα πιο υψηλό αποτέλεσμα που θα σου κρατούσε το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Γουέιν Γουάνγκ
Πρωταγωνιστούν: Κουίν Λατίφα, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Τίμοθι Χάτον, Ελ Κουλ Τζέι
Διάρκεια: 102 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7,5/10

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)