Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Ταξίδι στο κέντρο της γης (Journey to the center of the Earth) -2008-

Περίληψη και κριτική

Ο Τρέβορ, βασιζόμενος στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν, αποφασίσει να φτάσει μέχρι την Ισλανδία για να καταλήξει στο κέντρο της γης. Μαζί του θα είναι και ο ανιψιός του με τον οποίο γνωρίζουν μια Ισλανδή ξεναγό που θα τους βοηθήσει στην περιπέτειά τους. Μαζί ανακαλύπτουν την ύπαρξη πλασμάτων μυθικών ή εξαφανισμένων σύμφωνα με όσα ήξεραν. Κάνουν φίλους και εχθρούς ενώ προσπαθούν να βγουν και πάλι στην επιφάνεια πριν να είναι αργά.Την είχα δει τις πρώτες μέρες προβολής της στον κινηματογράφο και σε 3D. Νομίζω ότι αξίζει ελάχιστα περισσότερο από το απλό γιατί με εξαίρεση ορισμένων σημείων που η τεχνολογία κάνει τα θαύματα της και κάνει το αποτέλεσμα εκπληκτικό δεν παρατηρείται μεγάλη διαφορά. Γενικά όμως, αν και δεν βασίζεται πολύ στο βιβλίο, είναι μια ταινία που πραγματικά έχει ενδιαφέρον και αν την δεις ξανά και ξανά δεν θα βαρεθείς.

Το σενάριο είναι πρωτότυπο με την πρώτη ματιά αλλά μετά λες κάτι μου θυμίζει. Αυτό οφείλεται  στο γεγονός ότι όλες οι ταινίες δράσης "πατάνε" σε ορισμένα κοινά σημεία. Η σκηνοθεσία δεν είναι ιδιαιτέρως πλούσια γιατί βασίζεται στα δυνατά εφέ και δεν υπάρχει περαιτέρω προσπάθεια για να αναδειχθεί περισσότερο. Οι ηθοποιοί είναι καλοί στους ρόλους σου, ιδίως ο νεότερος φαίνεται ότι το 'χει.

Γενικά, την προτείνω. Στο είδος της είναι μία από τις πολύ αγαπημένες μου λόγω της πλοκής που παρά τις πολλές φορές που την έχω συνεχίζει να με κάνει να περιμένω να δω το τέλος όπως την πρώτη φορά. Όσα αρνητικά και να βρεις να πεις αυτό θα είναι πάντα το δυνατό της σημείο.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Έρικ Μπρέβικ
Σενάριο: Μάικλ Βάις, Τζένιφερ Φλάκετ, Μαρκ Λέβιν
Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φράσερ, Τζος Χάτσερσον, Ανίτα Μπριέμ
Διάρκεια: 92 λεπτά
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν 

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)