Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Το σπίτι στο τέλος του δρόμου (House at the end of the street) -2012-

Περίληψη και κριτική

Σε μια μικρή πόλη, ένα σπίτι θα κουβαλάει για πάντα ένα κακό όνομα. Εκεί, πριν από μερικά χρόνια, η Κάρι Αν σκότωσε τους γονείς της. Οι γείτονες πιστεύουν ότι αυτή η ιστορία έχει πια κλείσει. Οι νέοι ένοικοι του διπλανού σπιτιού, μια μητέρα με την κόρη της, δεν αργούν να ανακαλύψουν ότι δεν έχουν τελειώσει όλα, οριστικά.


Η ιστορία δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Όλοι έχουμε δει θρίλερ που είτε έχουν παιδάκι που σκότωσε τους γονείς του, μητέρα με κόρη (η και άλλος συνδυασμός) που μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι, σε άλλη πόλη αλλά τελικά τους βγαίνει άλλο από αυτό που περίμεναν ή με wanna be a lover που αποδεικνύεται already been a killer.

Παρ' όλα αυτά, έχει μια διαφορετικότητα και δεν είναι ανιαρό και πληκτικό. Έχει δράση, απρόσμενη εξέλιξη και προκαλεί την αγωνία που θέλει να νιώσει ο θεατής που το επιλέγει. Σε ορισμένα σημεία ωστόσο θύμιζε λίγο αισθηματική κομεντί αλλά δεν είναι τόσο απλό για σχεδόν εκατό λεπτά να κρατήσεις την αγωνία με μάχες και κραυγές αλλά και να τα καταφέρεις καταντάει κουραστικό από ένα σημείο και μετά.

Έχω ξαναπεί ότι όταν μαυρίζεις την εικόνα δεν προκαλείς φόβο, δεν προκαλείς αγωνία, δεν δημιουργείς άγχος, απλά προκαλείς εκνευρισμό! Δεν καταλαβαίνω πως το μαύρισμα των σκηνών ανά διαστήματα σε στιγμές δράσης προκαλεί την εντύπωση στους δημιουργούς ότι μας κάνει πιο ενθουσιασμένους. Γιατί ακριβώς πρέπει να έχω άγχος και αγωνία; Που δεν βλέπω τι γίνεται και χάνω όλη την δράση; Επίσης, η δραματική και αγχωτική μουσική είναι πολύ ωραία αλλά όταν συμβαδίζει με την εικόνα. Βλέπω εγώ τον άλλο να περπατάει σπίτι του, χωρίς καλά καλά να έχω καταλάβει τι γίνεται και μου βάζεις την μουσική λες και φτάσαμε στα επίμαχα σημεία δράσης!

Γενικά, είναι μια καλή ταινία, ένα καλό θρίλερ αλλά χάνει σε ορισμένα σημεία. Μου έρχονται συνέχεια όλο και περισσότερα θρίλερ που του μοιάζουν υπερβολικά πολύ σε ορισμένα σημεία. Και πραγματικά δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ ολοκληρωτικά σε αυτό που έβλεπα αφού τα πλάνα ήταν σκοτεινά και έπρεπε να σκέφτομαι κιόλας τι είδα για να το ξεκαθαρίσω και μετά να μένω πίσω.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Μαρκ Τόντεραι
Σενάριο: Ντέιβιντ Λούκα
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Σου, Τζένιφερ Λόρενς, Μαξ Θίριοτ
Διάρκεια: 97 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)