Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Μόνος στο σπίτι (Home Alone) -1990-

Περίληψη και κριτική

Μετά από έναν οικογενειακό καβγά, ο μικρός Κέβιν μπαίνει τιμωρία μία μέρα πριν το ταξίδι της πολυμελούς οικογενείας με αποτέλεσμα να μην ακούει τίποτα το πρωί και να μένει μόνος στο σπίτι ενώ οι άλλοι βρίσκονται στο αεροπλάνο. Ακόμη και όταν μαθαίνει ότι ληστές πρόκειται να μπουν στο σπίτι δείχνει πόσο ικανός είναι κάνοντας τους να μετανιώνουν διαρκώς την ώρα και την στιγμή που πήραν την απόφαση να ληστέψουν το σπίτι του.


Αποκλείεται να υπάρχει άνθφωπος που να μην την έχει απολαύσει μια χριστουγεννιάτικη μέρα. Ξεκαρδιστική, υπέροχη, ευφάνταση ακόμη και με ένα απλοϊκό σενάριο, όλα την καθιστούν υπέροχη. Από 2-3 χρονών με θυμάμαι να την βλέπω και κάθε χρόνο να την προσθέτω στους λόγους που μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. 

Σκηνοθετικά μόνο καλά έχω να πω αφού οδηγός σε αυτή την περιπέτεια είναι ο Κρις Κολόμπους (βλέπε τις περισσότερες ταινίες του Χάρι Πότερ). Ο θρύλος αυτός από το 1984 μέχρι και σήμερα συνεχίζει δυναμικά δείχνοντας μία από τις καλύτερες προσπάθειές του σε αυτή την ταινία που είναι αρκετά προσεγμένη.

Με την σκηνοθεσία και την πλοκή δένουν οι πολύ καλές ερμηνείες του ΜακΚόλει Κάλκιν, ο οποίος ήταν στην ακμή του τότε καθώς η μετ' έπειτα πορεία του απογοήτευσε πολλούς, αλλά και του υπόλοιπου καστ. Επίσης, η μουσική επιμέλεια σε μεταφέρει με πολύ μεγάλη επιτυχία στο χριστουγεννιάτικο, μυστηριώδες κλίμα της ταινίας.


Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Πρωταγωνιστούν: ΜακΚόλει Κάλκιν, Τζόε Πέσκι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χέρντ, Ρόμπερτς Μπλόσομ, Άντζελα Γκόθαλς, Ντέιβιν Ρατρέι, Τζέρυ Μπάμαν
Διάρκεια: 99 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 10/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)