Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Το ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf) -2003-

Περίληψη και κριτική

Ο Μπάντι όταν ήταν μωρό βρέθηκε στο σάκο του Άι-Βασίλη και κατέληξε να ζει την ζωή των ξωτικών. Το μεγάλο μέγεθος του σώματός του, όμως, και η ανθρώπινη φύση του τον οδηγούν στο να πάρει την απόφαση να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει τις ρίζες του και τον πραγματικό του πατέρα.


Χτες σκεφτόμουνα ότι τώρα τελευταία όλα καλά λόγια λέω. Μετά είδα στο πρόγραμμα ποια ταινία έπαιζε σήμερα. Και λέω, να ευκαιρία να το αλλάξεις αυτό. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ταινία ήταν μία απεγνωσμένη προσπάθεια να βγει ένα χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα. Είναι απλά γελοίο, σαν ιστορία χάνει από παντού και προσπαθούν με κάθε μέσο και κυρίως με τις "υποκριτικές ικανότητές" τους οι ηθοποιοί να το καταστρέψουν ολοσχερώς. Είναι μία από τις ταινίες για τις οποίες αναρωτιέμαι δύο πράγματα: Τι σκέφτονταν όταν υλοποιούσαν το σενάριο και σε ποιους αρέσει και προβάλλεται κάθε χρόνο;

Ειλικρινά, ο Γουίλ Φέρελ είναι από τους ηθοποιούς που με εκνευρίζουν απίστευτα. Νιώθω ότι πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να γελάσει ο θεατής είναι να γελοιοποιηθεί και να γελοιοποιήσει την ταινία όσο πιο πολύ μπορεί. Ενώ έχει έστω μέτριους ρόλους, τους μειώνει όσο μπορεί.

Γενικά, καταλάβατε το πόσο μου αρέσει ή δεν μου αρέσει η ταινία, όλα συνωμοτούν εναντίον της και αυτό είναι εμφανές από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μόνο που ίσως την ανεβάσει ελάχιστα είναι τα 2-3 σημεία γέλιου ανάμεσα στα άπειρα σημεία βλακείας και το γεγονός ότι παρασύρεσαι λίγο από το χριστουγεννιάτικο κλίμα και ξεχνιέσαι λίγο.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Τζον Φάβροου
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φέρελ, Τζέιμς Κάαν, Μπομπ Νιούχαρτ, Έντουαρντ Άσνερ
Διάρκεια: 94 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 3/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)