Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο γιος του Άι-Βασίλη (Arthur Christmas) -2011-

Περίληψη και κριτική

Μια ολόκληρη γενιά Άι-Βασίληδων και ξωτικών δουλεύει κάθε χρόνο για να μείνει το κάθε παιδί του κόσμου ικανοποιημένο. Τι γίνεται όταν ένα παιδί όμως μένει χωρίς δώρο; Όλοι θα αναστατωθούν και με τον πατροπαράδοτο τρόπο μέσα σε λίγες ώρες, ο σκουντούφλης γιος του Άι-Βασίλη, θα ζήσει μια περιπέτεια επικών διαστάσεων.

Από τις ταινίες που πιστεύω ότι στο σινεμά θα άξιζαν πολλοί και ίσως έδινα και κάτι παραπάνω για 3D. Ευχάριστη, όχι παιδική με την κακή έννοια, θα μπορούσε άνετα δηλαδή να προβληθεί και από έναν ενήλικα. Το μόνο κακό που αντιμετώπισα και σε αυτό δεν ευθύνεται φυσικά η ταινία. είναι ότι την είδα αγγλική και όχι μεταγλωττισμένη και με αγγλικούς υπότιτλους, ευτυχώς κατάλαβα τα πάντα αλλά και πάλι χάνεις την πλοκή για να είσαι μόνιμα στην διαδικασία να κάνεις μετάφραση.Ενώ έχει ενδιαφέρον, η ροή είναι προσεγμένη και η αγωνία και οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη, προσωπικά όπως και οι άλλοι που ρώτησα ένιωσαν μια μικρή βαρεμάρα ανά διαστήματα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό σε ταινία που όντως είχε ενδιαφέρον και πραγματικά δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει.

Από τεχνικής πλευράς, σαν animation είναι πολύ καλοφτιαγμένο και ευχάριστο για το μάτι του θεατή. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ταινία είναι η μουσική επιμέλεια, μικρές αστείες διασκευές γνωστών τραγουδιών, νοσταλγικές μελωδίες που ταίριαζαν στις στιγμές απογοήτευσης και γενικά καλές μελωδίες που έδεναν με τα γεγονότα που διαδραματίζονται κάθε φορά επί της οθόνης.

Αν και υπάρχει χιούμορ, ωστόσο, φοβάμαι ότι παιδιά μικρότερης ηλικίας αντί να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη θα απογοητευτούν. "Ποιος είναι αυτός που μας ξεχνάει και πάει για ύπνο;". Οι δημιουργοί έχουν φροντίσει να μελετήσουν την κάθε λεπτομέρεια αλλά αυτό πιστεύω ότι τους ξέφυγε λίγο. Τουλάχιστον κλείνει ευχάριστα, αν και προβλέψιμα, με Άι-Βασίλη κάποιον που νοιάζεται πραγματικά.

Συνοψίζοντας, το χιούμορ είναι διάσπαρτο και δεν περνούν πάνω από δύο λεπτά χωρίς ατάκα, και έχει ένα χιούμορ που είναι προσεγμένο και αποτυπώνεται με τη μορφή γέλιου στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Χριστούγεννα έρχονται, με ένα animation παραπάνω, μεγαλώνει και η χαρά.


Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ
Δανείζουν τις φωνές τους: Τζέιμς ΜακΑβόικ, Χιου Λάρι, Μπιλ Νάι, Τζιμ Μπρόουντμπενυ, Ιμέλντα Στάουντον
Διάρκεια: 97 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)