Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Μόνος στο σπίτι 5 (Home Alone 5: The Holiday Heist) -2012-

Περίληψη και κριτική

Ο Μικρός Φιν, μαζί με την οικογένειά του, μετακομίζουν σε ένα μεγάλο και τρομακτικό σπίτι. Εκεί κάποτε έμενε ο "Κουτσός" γνωστός για το λαθρεμπόριο ποτών, ο οποίος φημολογείται ότι είχε στην κατοχή του έναν πίνακα τεράστιας αξίας. Όταν ο, εθισμένος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, Φιν μαθαίνει ότι κλέφτες σκοπεύουν να μπουν στο καινούργιο τους σπίτι για να τους ληστέψουν, επιστρατεύει τον φίλο του μέσω ίντερνετ αλλά και όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του. Η συνέχεια ξεκαρδιστική με τους ληστές να μετανιώνουν την ώρα και την στιγμή που τα έβαλαν μαζί του!
Φανταστείτε την έκφρασή μου όταν ανακάλυψα ότι εδώ και ένα μήνα έχει κάνει πρεμιέρα σε μορφή τηλεταινίας στην Αμερική. Και φανταστείτε, μάλιστα, την έκφρασή μου όταν το βρήκα με ελληνικούς υπότιτλους online! Από μικρός περίμενα πότε θα βγει το 5 γιατί αν και κινείται στα γνωστά μοτίβα πιστεύω ότι έχει να δώσει πράγματα. Ευτυχώς, με ικανοποίησε απόλυτα αν και κινείται στα πλαίσια του "μετακομίζω σε ένα σπίτι και κάτι δεν πάει καλά" που σχολιάζαμε εχτές αλλά είναι αλλιώς σε μια κωμωδία.

Κατά την γνώμη μου είναι η τρίτη καλύτερη της σειράς, μετά τα δύο πρώτα μέρη. Σαν πλοκή χάνει αλλά πιστεύω ότι δεν έχω απολαύσει ούτε όταν ήμουν παιδί το σημείο με τις παγίδες τόσο πολύ. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην σκηνοθεσία, στις αντιδράσεις των ηθοποιών ή ακόμα και στις παγίδες που επιλέχτηκαν αλλά πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου.

Γενικά, όπως καταλάβατε, αξίζει να την δείτε ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Ίσως δεν έχει τόσο ενδιαφέρον στην αρχή αλλά από την στιγμή που αρχίζει ή έντονη δράση είναι απίστευτο! Νομίζω ότι συμπληρώνει αξιοπρεπώς την μοναδική αυτή σειρά ταινιών. Αν και να πω την αλήθεια, αν έβγαινε κι ένα έκτο μέρος δεν θα είχα πρόβλημα αρκεί να κρατάμε το σύνολο σε τόσο υψηλά επίπεδα όπως τώρα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Πίτερ Χιούιτ
Σενάριο: Άααρον Γκίνσμπουργκ, Γουέιντ ΜακΛντίρ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μάρτιν, Έντι Στιπλες, Τζόντελ Φέρλαντ, Ντουγκ Μόρει
Διάρκεια: 88 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer:

Δείτε την ταινία εδώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Πετάει διαφημίσεις ακατάλληλου περιεχομένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)