Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (Poulex aux prunes) -2011-

Περίληψη και κριτική

Ο Νασέρ-Αλί είναι περίφημος βιολίστας, παντρεμένος με μια γυναίκα που δεν αγαπάει. Για εκείνον πάνω από όλα είναι η μουσική μέχρι την στιγμή που σπάει το βιολί του. Ψάχνει να το αντικαταστήσει, έχει στα χέρια του το βιολί του Μότζαρτ αλλά και πάλι δεν καταφέρνει να νιώσει όσα ένιωθε παίζοντας με το πρώτο του βιολί. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάτσει στο κρεβάτι του και να περιμένει τον Αζραήκ, τον αρχάγγελο του θανάτου. Στις 8 μέρες πριν πεθάνει ανακαλύπτουμε πώς νιώθει ένας άνθρωπος που του στέρησαν την αγάπη και του φόρτωσαν ένα υποκατάστατο που καταφέρνει να διαλύσει ότι του είχε απομείνει.

Όπως καταλαβαίνετε από την περίληψη πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή ταινία. Την νοίκιασα κατά λάθος μάλιστα αφού άλλη ήθελα και άλλη μου έδωσαν κατά λάθος και ευτυχώς όταν γύρισα σπίτι μου και το ανακάλυψα είπα δεν βαριέσαι, ας το δω κι αυτό. Ακόμη και τώρα που γράφω είμαι σε βαθιές σκέψεις, αυτή η ταινία μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι βαθυστόχαστα πράγματα αλλά και όχι μόνο. Από το μυαλό μου περνάνε ερωτήσεις που θα μείνουν αναπάντητες και άλλες που οποιοσδήποτε μπορεί να απαντήσει. 

Σκηνοθετικά είναι μια πολύ καλή προσπάθεια. Οι ερμηνείες ήταν καλές αλλά όπως λέω συνέχεια για τα πιο πολλά από όσα βλέπω σε ορισμένα ήταν υπερβολικές και χαλούσε ένα μέρος της ταινίας. Η πλοκή ήταν καλή. Με προβλημάτισε το γεγονός ότι είχε πολλές ιστορίες που ενώ ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και καλοδουλεμένες δεν έδεναν απόλυτα με την κύρια ιστορία και υπήρχε ένα μικρό χάος. Από την μία σκέφτομαι ότι ήταν πολύ καλές αυτές οι ιστορίες αλλά από την άλλη έπρεπε να υπάρχουν; (καταλήγω προς το ναι)

Αυτή η ταινία με ενθουσίασε επίσης γιατί δεν ήξερα για τον Αζραήλ και το googlαρα (με νευριάζει αυτή η έκφραση αλλά δένει εδώ). Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για να διαβάσεις, να μάθεις και να δεις πράγματα. Αυτό συνοδεύει μια καλή ταινία: να μην μένεις σε αυτό που είδες αλλά να μπορεί να προσφέρει και πολλά άλλα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μαργιάν Σατράπι, Βανσάν Παρονό 
Σενάριο: Μαργιάν Σατράπι, Βανσάν Παρονό 
Πρωταγωνιστούν:Ματιέ Αμαλρίκ, Μαρία ντε Μεντέιρος, Ερίκ Καραβακά
Διάρκεια: 90 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)