Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Pet shop -2008-


Περίληψη και κριτική

Σε ένα pet shop που εμπορεύεται ζώα φτάνει ένα κουτάβι με πρόβλημα στο πόδι. Την ίδια στιγμή ένα μικρό παιδί μαζεύει χρήματα για να αποκτήσει ένα κουτάβι. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον συμβουλεύει να επιλέξει κάποιο άλλο παρά εκείνο με το πρόβλημα στο πόδι. Δεν ξέρει όμως ότι σκύλος και παιδί έχουν ένα κοινό: δεν θα καταφέρουν ποτέ να τρέξουν ή να παίξουν.

Οποιοσδήποτε με φιλοζωικές ευαισθησίες και όχι μόνο θα συγκινούνταν εύκολα. Απεικονίζει την κοινωνία του σήμερα που εμπορεύεται ψυχές για το κέρδος και τις περιορίζει σε όχι ιδιαίτερα φιλικές συνθήκες. Ζώα με πρόβλημα τα χαρακτηρίζει ως "σκάρτο εμπόρευμα" και θέλει να τα στείλει για επιστροφή λες και είναι ληγμένα προϊόντα από super market.

Αυτή η ταινία μικρού μήκους εκτός από την ευαισθητοποίηση από σκηνοθετικής μεριάς χάνει λίγο λόγω της μέτριας ανάλυσης και των σχετικά μέτριων πλάνων. Στο youtube έχει ανέβει με αγγλικούς υπότιτλους οι οποίοι είναι λίγο προχειρογραμμένοι στην καλύτερη περίπτωση αφού άλλα ακούς και άλλα διαβάζεις. Το παιδάκι στην αρχή το βλέπουμε να περπατάει σχετικά κανονικά ενώ την ώρα που φεύγει αρχίζει και κουτσαίνει πιο έντονα και βγάζει κάτι ψεύτικο.

Γενικά αξίζει να διαθέσεις 6-7 λεπτά γιατί εύκολα καταφέρνει να σε ευαισθητοποιήσει αλλά ενώ έχουν ένα πολύ καλό θέμα που αξίζει να διαδοθεί και να ενημερωθεί ο κόσμος, αν ήταν τεχνικά πιο προσεγμένο θα μιλούσαμε για κάτι άριστο και η βαθμολογία θα ήταν σαφώς ανώτερη.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ-Γαβριήλ Σενέλης
Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Γεωργιάδης, Θοδωρής Ασημάκης, Ορέστης Θεοφανόπουλος
Διάρκεια: 7 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7/10

Δείτε την ταινία εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)