Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Οι ήρωες του δάσους (Open season) -2006-

Περίληψη και κριτική

Ο Μπουγκ είναι μια κατοικίδια... αρκούδα! Ζει στο γκαράζ της "μαμάς" του που τον αγαπάει πολύ. Δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ζωή στη φύση μέχρι που συναντάει τον Έλιοτ, ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο ελάφι που τον παρασύρει στο δάσος την εποχή κυνηγιού. Την ίδια στιγμή ένας παρανοϊκός κυνηγός τους καταδιώκει.

Μία πολύ γλυκιά, τρυφερή, συγκινητική αλλά παράλληλα ευχάριστη και αστεία ιστορία που έχει πολλά να διδάξει σε ένα παιδί. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένη όπως οι περισσότερες σύγχρονες παραγωγές της Disney. Η ιστορία είναι πολύ έξυπνη και όχι από τα κινούμενα σχέδια που αισθάνεσαι ότι το έχεις ξαναδεί. 

Το έχω δει και με υπότιτλους και μεταφρασμένο και κάθε εκδοχή είναι εξίσου απολαυστική. Χαίρομαι να ακούω γνώριμες διάσημες ελληνικές φωνές όπως του Σερβετάλη, του Μπουλά, του Μποσταντζόγλου και του Πλαΐνη. Όσα λέγονται είναι δοσμένα με κατάλληλο ύφος και όχι ανιαρά και όλα στον ίδιο τόνο όπως ας πούμε γινόταν στον Ποντικομικρούλη 2 που είχαμε σχολιάσει πριν μερικές εβδομάδες.

Χαίρομαι που το εξωπραγματικό στοιχείο δεν σου φαίνεται τόσο παράξενο και ψεύτικο. Δεν υπάρχουν ζώα που μιλάνε με ανθρώπους, υπάρχουν αντιπαλότητες όπως και στην πραγματική ζωή, παρουσιάζει και την τρέλα που κουβαλάει πάνω του ο άνθρωπος μέσα από τον κυνηγό που του γίνονται εμμονή τα ζώα. Ακόμη και η αρκούδα ως κατοικίδιο παρουσιάζεται με τρόπο τρυφερό που δεν σου προκαλεί αποστροφή αλλά ένα χαμόγελο.

Συμπερασματικά, είναι μια καλή και τρυφερή ιστορία, λίγο προβλέψιμη αλλά όχι στα πλαίσια της υπερβολής. Μπορεί να ευχαριστήσει ένα παιδί προσχολικής ηλικίας αλλά και μια γιαγιά... γεροντικής ηλικίας! 

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Άλερς, Τζιλ Κάλτον
Τις φωνές τους δανείζουν: Μάρτιν Λόρενς, 'Αστον Κούτσερ, Γκάρι Σινίζ και Ντέμπρα Μέσινγκ
Στα ελληνικά: Άρης Σερβετάλης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Μποστατζόγλου, Χρήστος Πλαϊνης
Διάρκεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)