Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαμος Πρίγκιψ (Harry Potter and the halfblood prince) -2009-

Περίληψη και κριτική

Ο Βόλντεμορτ συνεχίζει να κερδίσει έδαφος και να είναι πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου του: την κυρίευση του κόσμου. Την ίδια στιγμή στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι δεν έχει το βιβλίο του για το μάθημα των φίλτρων και δανείζεται ένα που ο προηγούμενος κάτοχός του φαίνεται να είναι ο "Ημίαιμος Πρίγκιψ", κάποιος με εξαιρετικό ταλέντο που έχει προσθέσει σημειώσεις στο βιβλίο που κάνουν τον Χάρι να προοδεύει. Παράλληλα, ο Ντάμπλντορ δείχνει στον Χάρι ότι ο Βόλντεμορτ έχει "τεμαχίσει" την ψυχή του σε εφτά διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία ο Ντάμπλντορ προσπαθεί να καταστρέψει για να αποδυναμώσει τον Άρχοντα του Σκότους. Σε μία από αυτές τις περιπέτειες τα αποτελέσματα θα προκαλέσουν μία απώλεια τεράστιας σημασίας που κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι όλα πλέον έχουν τελειώσει.Η ιστορία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα να την διαβάζεις. Παρά την επιστροφή του αγαπημένου μου Στιβ Κλόουβς στο σενάριο, νιώθω ότι δεν δίνει όλα όσα μπορεί και δεν παίζει όλα τα καλά χαρτιά του όπως σε προηγούμενες ταινίες που είχε αναλάβει. Σκηνοθετικά, ο Γέιτς σημειώνει βελτίωση από την προηγούμενη ταινία που δεν είχε αξιοποιήσει καθόλου σωστά όσα του δίνονταν. Σαν σύνολο και συνδυασμός αυτών των δύο έχουμε ένα μέτριο αποτέλεσμα, ικανοποιητικό μεν, όχι όσο καλό όσα θα μπορούσε δε. 

Το καστ παραμένει ίδιο, συνεχίζοντας να δίνει πολύ καλές ερμηνείες. Στην ταινία προστίθεται ο Τζιμ Μπρόαντμπεντ στον ρόλο του Οράτιου Σλάκχορν, ο οποίος δεν είναι ένας δύσκολος ρόλος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό είναι και ένα ελάττωμα και βιβλίου και ταινίας: δεν υπάρχει καμία σημαντική προσθαφαίρεση που να σε κάνει να περιμένεις με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον να δεις.

Συμπερασματικά, είναι μία καλή ταινία αν και από τις λιγότερο αγαπημένες μου. Άλλωστε με τόσες παραγωγές που έχουμε δει από την σειρά αυτή δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κορυφαία. Η ταινία αυτή είναι και η πιο ακριβή της σειράς με 250 εκατομμύρια προϋπολογισμό αν και τελικά έφτασε ως την 5η ανάμεσα στις ταινίες της σειράς.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο: Στιβ Κλόουβς
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριν, Ρόμπι Κολτρέιν, Μάικλ Γκαμπόν, Άλαν Ρίκμαν
Διάρκεια: 153 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 7,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)