Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Απώλεια μνήμης (Faces in the crowd) -2011-

Περίληψη και κριτική

Η Άννα είναι δασκάλα δημοτικού και ζει με τον σύντροφό της Μπράις. Μετά από μία έξοδο με τις φίλες της γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας μίας κοπέλας από έναν δολοφόνο που έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τα θύματά του, τους κόβει το λαρύγγι και κλαίει πάνω από τα πτώματά του. Ο δολοφόνος καταλαβαίνει την παρουσία της Άννας δίπλα του και στην προσπαθειά του να την βγάλει από την μέση, η Άννα πέφτει σε ένα ποτάμι. Όταν ξυπνάει πάσχει από μία μορφή αμνησίας που δεν της επιτρέπει να θυμάται πρόσωπα. Ξεχνάει τα πρόσωπα των μαθητών της, του συντρόφου της, του πατέρα της αλλά και του ίδιου του εαυτού της.
Βλέποντας την περίληψη ενθουσιάστηκα και περίμενα πως και πως για να το δω. Στην πραγματικότητα ήταν ένα θρίλερ με λίγες στιγμές πραγματικής αγωνίας. Είχαν την δυνατότητα του τρικ με την μνήμη της Άννας και δεν το αξιοποίησαν σωστά ώστε η ταινία να αποκτήσει πραγματικό ενδιαφέρον. Την έβαλα μετά τα μεσάνυχτα με την σκέψη να τρομάξω καθώς την βλέπω αλλά αντιθέτως με το ζόρι κρατιόμουν ξύπνιος. Σε μια στιγμή μάλιστα ένιωθα τα βλεφαρά μου να κλείνουν και χρειάστηκε να γυρίσω λίγο πίσω για να καταλάβω τι έγινε.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Άννας, είναι ένας ρόλος δύσκολος που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να μην φανεί ψεύτικη η ερμηνεία. Ευτυχώς η πρωταγωνίστρια έδωσε μια πολύ καλή ερμηνεία. Το υπόλοιπο καστ είχε καλές ερμηνείες αλλά μέχρι εκεί, το ίδιο ισχύει και για την σκηνοθεσία.

Συμπερασματικά, είδα μια ταινία με μέτριο ενδιαφέρον, καλές ερμηνείες, μέτρια σκηνοθεσία αλλά για θρίλερ δεν ένιωσα την αγωνία και τον φόβο που θα ήθελα να μου προκαλέσει. Μία μέτρια ταινία.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Μάγκνατ 
Σενάριο: Τζούλιαν Μάγκνατ
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Γιόβοβιτς, Τζούλιαν ΜακΜάχαν, Μάικλ Σανκς
Διάρκεια: 102 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 4/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)