Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Μπλόφα -2011-

Περίληψη και κριτική

Ένας τύπος πουλάει το οικόπεδο που του έχει αφήσει ο πατέρας του και βγάζει 30.000 ευρώ και σκέφτεται πως να τα επενδυσει. Συμβουλεύεται έναν γνωστό του, ο οποίος είναι "χωμένος" στα πάντα και έχει άκρες που τον οδηγούν σε ένα παράνομο παιχνίδι πόκερ με αντιπάλους που όσο πάνε και μειώνονται.


Μέσα σε δεκαπέντε λεπτά νιώθεις την αγωνία που πολλές φορές δεν καταφέρνουν ταινίες που διαρκούν δύο ίσως και παραπάνω ώρες. Από την στιγμή που γνωρίζουμε όλους τους παίκτες του παιχνιδιού φαίνεται τι θα ακολουθήσει αλλά πιστεύω πως είναι λίγοι, για να μην πω κανένας. αυτοί που κάνοντας μια υπόθεση βγήκαν σωστή για τις ανατροπές και τις εξελίξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ταινία που ο τίτλος τα λέει όλα: "Μπλόφα!"

Η επιλογή των χαρακτήρων είναι πάρα πολύ καλή, ταιριάζουν απόλυτα με την ιστορία που εξελίσσεται και την κάνει ολύ ρεαλιστική. Μόνο στην περίπτωση του Τέρη πίστεψα για λίγο ότι θα απογοητευόμουν λίγο με την συνέχεια αλλά ευτυχώς δεν βγήκα αληθινός. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαδόπουλο που, όπως είδα, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία με μεγάλη επιτυχία.

Κάτι που με χάλασε λίγο ήταν η επιλογή του κομματιού στο τέλος, ενώ είχε μία καλή μελωδία, ο ερμηνευτής ούρλιαζε λίγο παραπάνω και δεν ακούγονταν καν όλοι στίχοι, με αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικό για τον θεατή. Επίσης, ο πρωταγωνιστής στην αφήγηση προσπαθώντας να είναι όσο πιο ρεαλιστικός μπορεί και να μεταδώσει την ένταση της σιτγμής ακούστηκε λίγο υπερβολικός, όχι με όσα έλεγε αλλά με τον τόνο της φωνής του.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία/σενάριο: Γιώργος Παπαδόπουλος
Σπικάζ: Ευριπίδης Σαμαράς
Πρωταγωνιστούν: Λουκάς Παρπατίλας, Δήμος Καραγιάννης, Γιάννης Φουρλάτος, Παντελής Καζαντζίδης, Θωμάς Γκουντούλιας, Γιώργος Γκουντούλιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σοφία Νικολαΐδου, Μπάμπης Ανδρεάδης, Γιώργος Μάγος, Χρίστος Παπαποστόλου
Διάρκεια: 15 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Δείτε την ταινία εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)