Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Ποντικομικρούλης 2 (Stuart Little 2) -2002-

Περίληψη και κριτική

Ο ενταγμένος πια στην οικογένεια Μικρούληδων, Στιούαρτ ο ποντικός, πιάνει φιλίες με ένα τραυματισμένο πουλάκι που δουλεύει για ένα γεράκι-κλέφτη που κυνηγάει κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Το πουλάκι, η Μάργκαλο, όμως δένεται με τον Στιούαρτ και την υπόλοιπη οικογένεια και στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το γεράκι μπλέκουν όλοι σε μεγάλες περιπέτειες.Το καλό της απεργίας των δημοσιογράφων είναι ότι αντί δελτίου ειδήσεων είδα αυτή την μοναδική ταινία. Ίσως την έχω δει 10 και παραπάνω φορές αλλά κάθε φορά την απολαμβάνω και περιμένω με αγωνία την συνέχεια λες και την βλέπω για πρώτη φορά.

Το σενάριο πολύ ωραίο, όπως έχω πει και σε προηγούμενη κριτική απολαμβάνω απίστευτα τα επιτυχημένα παντρέματα πραγματικού και εξωπραγματικού, όταν έχουν φόντο περιπέτειες και ιστορίες με ενδιαφέρουν που έχουν κάτι να δώσουν. Αξίζει να την δει ένα παιδί, βλέπουμε ότι παιδιά αλλά και μικρά ζωάκια νιώθουν την πραγματική φιλία.

Σκηνοθετικά οι λήψεις είναι πολύ πετυχημένες χωρίς να λέμε ότι φτάνει την κορυφή της σκηνοθεσίας άλλωστε μιλάμε για μια ταινιά για όλη την οικογένεια. Επίσης, σε ότι αναφορά τις ερμηνείες δεν μπορώ να κρίνω γιατί σε αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι η μεταγλώτιση αδικεί πολύ τους ηθοποιούς. Από τις εκφράσεις τους βλέπεις ότι "το έχουν" αλλά η μεταγλώτιση δεν κολλάει με το σύνολο.

Πολύ καλή όπως και οι άλλες δύο τις τριλογίες. Παραδέχομαι ότι ίσως αυτή υστερεί σε σχέση με τις άλλες, σε αυτό ίσως συμβάλλει ότι μόνο αυτή παίζεται πολύ στην τηλεόραση. Την τρίτη τσινάι την έχω δει μόνο μία φορά και μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ταυτότητα ταινίας
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Τζέι Φοξ, Χιου Λώρι, Τζίνα Ντέιβις, Τζόναθαν Λιπνίκι
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίκνοφ
Διάρκεια: 72 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)