Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Οι ήρωες του Δάσους 2 (Open Season 2) -2008-

Περίληψη και κριτική

Ενώ ο Έλιοτ ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του ελαφίνα, ο φίλος τους, ένα σκυλάκι που αρνήθηκε την ζωή του καναπέ, πέφτει θύμα απαγωγής των πρώην αφεντικών του. Ο Έλιοτ μαζί με τα υπόλοιπα ζώα οργανώνονται για να κάνουν τον φίλο τους να επιστρέψει σύντομα κοντά τους. Ενώ η πρώτη ταινία ήταν διασκεδαστική και ευχάριστη, η συγκεκριμένη φαίνεται ότι δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της πρώτης με ένα πρόχειρο κείμενο το οποίο δεν σου προκαλεί διασκέδαση σε περισσότερα από ελάχιστα σημεία. Χρησιμοποιεί τα ζώα και τα κάνει να φαίνονται λες και είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, τρελά, δαιμονισμένα, σκυλιά που δεν θέλουν την σπιτική φροντίδα και θαλπωρή αλλά προτιμούν να συνυπάρχουν με αρκούδες και ελάφια και εγώ πρέπει να πω "χαχα πόσο αστείο". Μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι σχέσεις παιδιών - ζώων είναι τόσο άσχημη σε άπειρες περιπτώσεις.

Συνήθως γράφω μεγαλύτερες περιλήψεις αλλά εδώ βλέπετε ότι δεν υπάρχει και τίποτα ιδιαίτερο να πω. Υπό σωστές συνθήκες, αυτή η ταινία δεν θα κρατούσε 75 λεπτά αλλά μισή ώρα με το ζόρι. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προστεθούν για να γίνει η ταινία πιο ενδιαφέρουσα και πιο ελκυστική.

Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι αυτή η ταινία από άποψη σχεδιασμού και χρωμάτων είναι καλύτερη.  Προφανώς η εταιρεία παραγωγής ανακάλυψε ότι τα κινούμενα σχέδια παρά την κάθοδο ποιοτικά στις περισσότερες περιπτώσεις, σημειώνουν μία άνοδο από άποψη ικανοτήτων αλλά και πάλι για καιρούς 2008 υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες. Βλέπουμε κλασσικά κινούμενα σχέδια δεκαετίας '90 που μπορούν και σε καθηλώνουν από τα πρώτα λεπτά με την μαγεία των εικόνων και των σχεδίων ενώ ταινίες του 2008 (και δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτή) προσπαθούν πολύ για να σε παρασύρουν χωρίς απόλυτη επιτυχία.

Ενώ η πρώτη μου άρεσε, την βρήκα πιο γλυκιά, η δεύτερη ήταν λίγο απογοήτευση. Δεν έχω δει την τρίτη και δεν σκοπεύω να την νοικιάσω, αν τύχει να την προβάλλει η τηλεόραση κάποια στιγμή, τότε μόνο θα μπω στον πειρασμό.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Μάθιου Ο' Κάλαγχαν, Τοντ Γουίλντερμαν
Σενάριο: Ντέιβιντ Στερν
Τις φωνές τους δανείζουν: Τζόελ ΜακΧέιλ, Μάικ Εψ, Τζέιν Κρακόουσκι, Μπίλι Κόνολι, Κρίσπιν Γκλόουβερ
Διάρκεια: 74 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 5/10

TrailerΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)