Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο (Harry Potter and the deathly hallows: Part 2) -2011-

Περίληψη και κριτική

Οι τρεις φίλοι περνάνε από σαράντα κύματα καθώς η αγωνία, η αδρεναλίνη και ο φόβος κλιμακώνονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο Χάρι είναι πλέον απίστευτα κοντά στον θρίαμβο ή τον θάνατο ενώ ο Βόλντεμορτ, περιμένει την μέρα που θα καταστρέψει τον Χάρι. Ενώ η μέρα αυτή φτάνει, δύο τεράστια στρατόπεδα δημιουργούνται και το Χόγκουαρτς παύει να είναι σχολείο μαγείας και μετατρέπεται σε πεδίο μάχης στο οποίο δεν μπορούν όλοι να παραμείνουν ζωντανοί.


Οι απαιτήσεις μου ήταν τεράστιες, ήθελα να δω την επιτυχία όλων των ταινιών μαζί. Ως αποτέλεσμα βλέπω κάτι καλό που σου κινεί το ενδιαφέρον αλλά δεν είναι αυτό που περίμενα από μια σειρά ταινιών και βιβλίων τόσο θεαματικών. Προτιμώ το βιβλίο γιατί πιστεύω ότι η μεταφορά είναι ελαφρώς μη ικανοποιητική. Πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι είναι πιο ενδιαφέρουσες οι αλλαγές που έγιναν αλλά εγώ πιστεύω ότι το βιβλίο έπρεπε να μείνει αναλλοίωτο.

Σκηνοθετικά είδαμε ένα καλό αποτέλεσμα, το ίδιο και από το καστ, το ίδιο και από πλευράς σεναρίου αλλά δεν νομίζω ότι το καλό αρκεί, έπρεπε να είναι κλάσεις ανώτερο. Όλοι ξέρουμε ότι το τελευταίο μέρος μια σειράς ταινιών είναι κατά κανόνα πιο επιτυχημένο. Ο Χάρι Πότερ θα μπορούσε να είχε κερδίσει μεγάλο κοινό αν είχε κάτι καλύτερο να δώσει στο τέλος αλλά ένα ουδέτερο κοινό που πήγε να το δει παρέμεινε ουδέτερο. Έκανε εισπράξεις 1,3 δισεκατομμυρίου που το έφεραν στην 4η θέση με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών και στην 1η θέση των ταινιών της σειράς, αναμενόμενο κατά την άποψή μου.

Για να μην παρερμηνευτώ. δεν λέω ότι δεν μου άρεσε, απλά περίμενα να με εντυπωσιάσει σε μεγάλο βαθμό. Μετά από ταινίες όπως η φιλοσοφική λίθος ή το κύπελλο της φωτιάς δεν μου έκανε μεγάλη αίσθηση. Παρ' όλα αυτά από τον Χάρι Πότερ έχω κερδίσει πολλά πράγματα, όπως τα 7 πιο αγαπημένα μου βιβλία και την αγαπημένη μου ταινία (την φιλοσοφική λίθο) και πολλές άλλες καλές ταινίες, άλλες ξεπερνούν το πολύ καλό και άλλες μένουν στο καλό.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο: Στιβ Κλόουβς, Τζόαν Ρόουλινγκ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριν, Ρέιφ Φάινς, Μάθιου Λιούις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ
Διάρκεια: 130 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)