Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 1ο (Harry Potter and the deathly hallows:part 1) -2010-

Περίληψη και κριτική

Οι τρεις φίλοι προτιμούν να μην επιστρέψουν στο Χόγκουαρτς αφού τώρα δεν είναι πια ευπρόσδεκτοι εκεί. Μετά τον θάνατο του Ντάμπλντορ, διευθυντής είναι ο Σνέιπ και υποδιευθυντές δύο πιστοί ακόλουθοι του Βόλντεμορτ. Αντί για το Χόγκουαρτς λοιπόν αφοσιώνονται στην εξουδετέρωση των πεμπτουσιωτών του Βόλντεμορτ μέχρι να τον αποδυναμώσουν και τελικά να τον αντιμετωπίσουν για να επανέλθει η ευημερία στον μαγικό κόσμο. Και οι τρεις, μαζί, μετακομίζουν σε νέα σημεία συνεχώς τα οποία προσπαθούν να καλύψουν με όσα μαγικά ξόρκια νομίζουν. Όποιος πει όμως "Βόλντεμορτ" θα έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες.


Αυτή η ταινία ανεβάζει ξανά στα μάτια μου τον Χάρι Πότερ που ενώ στα βιβλία η αγωνία κορυφώνεται, οι ταινίες πέφτουν σιγά σιγά. Σκηνοθετικά, επιτέλους, ο Γέιτς δείχνει την καλή του πλευρά αφού μετά από μερικές μέτριες προσπάθειες βλέπω την σκηνοθεσία που έλειψε τόσο από τους πρώτους σκηνοθέτες της ταινίας.

Για το καστ δεν έχω να πω πολλά αφού σε όλες τις ταινίες δίνουν καλές ερμηνείες. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερα σημαντική ανανέωση αλλά την διαφορά κάνει ότι δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι, όλοι έχουν σημαντικά κομμάτια που κάνουν την ταινία να προχωράει. Αυτή η ταινία, όπως και η επόμενη, έχει ένα πιο πλούσιο καστ επειδή έχουμε πολλές επιστροφές ηρώων που ίσως και δεν περιμέναμε να επιστρέψουν και να αλλάξουν τόσο την υπόθεση, όπως ο Ολιβάντερ, ο ηλικιωμένος κύριος που είχαμε δει στην πρώτη ταινία να προμηθεύει στον Χάρι το ραβδί του.

Γενικά, η πλοκή ρέει και έχει ενδιαφέρον. Είναι μία από τις καλές μεταφορές. Ως παραγωγός ανέλαβε η συγγραφέας των βιβλίων, κίνηση την οποία θεωρώ σωστή. Η ταινία αυτή είναι η 3η εμπορικότερη ανάμεσα στις ταινίες με εισπράξεις που αγγίζουν τα 956,3 εκατομμύρια δολλάρια. Στην Ελλάδα έκοψε 380.00 εισιτήρια, αριθμός καλός για τα ελληνικά δεδομένα.

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο: Στιβ Κλόουβς, Τζόαν Ρόουλινγκ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριν, Ρέιφ Φάινς, Ρόμπι Κολτρέιν, Άλαν Ρίκμαν
Διάρκεια: 146 λετά

Βαθμολογία ταινίας: 9/10

Trailer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)