Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Άναψέ με (Turn me on goddammit) -2011-

Περίληψη και κριτική

Η Άλμα είναι μία 15χρονη που έχει στο μυαλό της μόνο το σεξ. Μετά από ένα πάρτυ, ένα απρόοπτο γεγονός συμβαίνει και κανείς δεν θέλει πλέον να της μιλάει ενώ τα παρατσούκλια τα οποία έχουν βγάλει οι συμμαθητές της μόνο κολακευτικά δεν είναι. H μητέρα της Άλμα ανησυχεί για την κόρη της από την στιγμή που μαθαίνει τι έχει στο μυαλό της. Η Άλμα προσπαθεί  να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι όπως οι άλλοι νομίζουν αλλά κανείς δεν της δίνει σημασία.

Έχω πραγματικά νευριάσει. Ποιος το σκέφτηκε; Πόσα 15χρονα και 16χρονα είναι έτσι; Η εφηβεία είναι μια δύσκολη και περίεργη περίοδος αλλά αυτό που συμβαίνει στην ταινία αυτή αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. 

Οι πρωταγωνιστές είναι προφανώς άνω των 18, από αυτούς τους νέους ηθοποιούς που προφανώς δείχνουν και κάνουν τα πάντα για ένα ρόλο. Ότι είχαν και δεν είχαν φρόντισαν να το δούμε αλλά εκτός αυτού δεν προσπάθησαν καν να φτάσουν τα όρια του μετρίου στα μέρη της ταινίας στα οποία δεν γδύνονται. 

Ίσως προσπαθεί να μας δείξει ότι η κοινωνία των παιδιών είναι σκληρή αλλά όταν βλέπεις μιαμάνα να λέει σε μια φίλη της ότι μισεί την κόρη της, πώς πρέπει να κρίνεις την ταινία αυτή; Αν θες να θεωρείσαι καλός άνθρωπος και γονιός υποστηρίζεις το παιδί σου έστω και σε καταστάσεις όπως αυτές.

Η σκηνοθεσία δεν αξίζει να σχολιαστεί ιδιαίτερα καθώς δεν υπάρχει καμία προσπάθει να γίνει κάτι το οποίο θα ανεβάσει τον πήχη και θα προσθέσει ένα συν στην ταινία. 

Το μόνο καλό είναι ότι η ιστορία διαδραματίζεται με γρήγορους ρυθμούς οπότε αυτή η μέτρια πλοκή καταφέρνει να περάσει από την οθόνη με έναν μέτριο τρόπο. Αν διαρκούσε περισσότερο νομίζω ότι θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την κλείσω κάτι που δεν μου συμβαίνει συχνά.

Το τέλος κατάφερε να με μεταπείσει λίγο. Το θάρρος υπερίσχυσε του φόβου και της ντροπής και για τους πρωταγωνιστές, τους περισσότερους τουλάχιστον, υπήρξε ένα happy end. 

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι την ταινία αυτή την βρήκα στην κατηγορία με τις κωμικές. Προσωπικά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίολεπτό δεν με έκανε να γελάσω καθόλου. Σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, η ταινία αυτή έπρεπε να είχε καταταχθεί στις κοινωνικές.

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία:Jannicke Systad Jacobsen
                                         Συγγραφείς: Jannicke Systad Jacobsen, Olaug Nilssen
Πρωταγωνιστούν: Helene Bergsholm, Malin Bjorhovde, Henriette Steenstrup, Beate Stofring

Βαθμολογία ταινίας: 4/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)