Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

The Ring Two -2005-

Περίληψη και κριτική

Η Ρέιτσελ με τον Έινταν μετακομίζουν σε ένα προάστιο για να ξεφύγουν από την τελευταία τους περιπέτεια με την βιντεοκασέτα. Θα τα καταφέρουν όμως; Το αντίγραφο της βιντεοκασέτας κυκλοφορεί εκεί που μετακόμισαν και σπέρνει τον τρόμο και τον πανικό. Η Σαμάρα αναζητάει την μητρική στοργή που ποτέ δεν είχε και νομίζει πως η Ρέιτσελ είναι κατάλληλη για να της την δώσει.


Όπως υποσχέθηκα είδα και γράφω για το δεύτερο μέρος του The Ring το οποίο ανήκει στις ελάχιστες περιπτώσεις των ταινιών που έχουν δεύτερο μέρος που ξεπερνάει το πρώτο. Αν δεν έχεις δει την πρώτη σίγουρα θα βγάλεις άκρη αλλά το να την έχεις δει θα διευκολύνει τα πράγματα αφού περιέχει πολλά στοιχεία που συναντήσαμε στην πρώτη ταινία και αναφέρονται και στην δεύτερη και παίζουν κάποιον καθοριστικό ρόλο.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ταινιών είναι ότι το αίσθημα αγωνίας και φόβου έρχεται από τα πρώτα λεπτά και δεν φεύγει μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Και οι δύο ταινίες έχουν συγκλονιστικές σιτγμές που σε κάνουν να νιώθεις τρόμο, όχι σε πολλά σημεία αλλά με έντονο τρόπο.

Οι βασικοι πρωταγωνιστές μας παραμένουν οι ίδιοι, με τον Έινταν να δίνει ρέστα αυτή τη φορά και να κλέβει εντυπώσεις. Βλέπουμε νέα πρόσωπα να ανανεώνουν σε μεγάλο βαθμό την ταινία και να δένουν πολύ με τους ρόλους τους που είναι το σημαντικότερο. Δείχνουν να νιώθουν αυτό που κάνουν και η ταινία ρέει και έχει παραστατικότητα.

Τι δεν μου άρεσε... Μου φάνηκε ότι οι δύο ταινίες είχαν υπερβολικά πολλά κοινά. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για συνέχεια αλλά οι ομοιότητες πάρα πολλές. Η δεύτερη όπως είπα, για μένα, ξεπερνάει την πρώτη αλλά δεν παύει ν την θυμίζει πάρα πολύ. Ίδια τεχνική στο τέλος, κοινός τρόπος παρουσιάσης των θυμάτων της Σαμάρα, επισκέψεις σε ιδρύματα με ανθρώπυς που έχουν ψυχικά προβλήματα. Ειδικά την ώρα που η Ρέιτσελ βρίσκεται στο πηγάδι νόμιζα ότι ήταν ακριβώς η ίδια σκηνή για μερικά δευτερόλεπτα.

Για το τέλος της πρώτης ταινίας περίμενα να με αποζημιώσει η δεύτερη και τα κατάφερε πολύ καλά. Το τέλος αρχικά περιμένεις να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστο με μία πολύ δυσσάρεστη κατάληξη αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα έρχεται η ανατροπή, χρησιμοποιείται δηλαδή η ίδια τεχνική με την πρώτη ταινία μόνο που τώρα γίνεται το αντίστροφο. Στην πρώτη νόμιζες ότι τελειώνε ευχάριστα και γινόταν το αντίθετο. Μόλις τελειώσει θα αισθανθείς μια βαθύτατη ανακούφιση που έγινε αυτό που ήθελες. Αν και είμαι κατά των προβλέψιμων καταλήξεων στις ταινίες, όπως όλοι μας, εδώ θα στεναχωριόμουν αν γινόταν κάτι διαφορετικό.

Ταυτότητα ταινίας
Σηνοθεσία: Hideo Nakata
Σενάριο: Ehren Kruger, koji Suzuki, Hiroshi Takahashi
Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Elizabeth Perkins

Βαθμολογία ταινίας: 8/10

Trailer

2 σχόλια:

  1. Πω... δεν μου άρεσε! Καμία σχέση με την πρώτη! Ειλικρινά με απογοήτευσε! Ήταν απλά μια ταινία για να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της πρώτης! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως προς το ότι χρησιμοποίησε την πρώτη ναι, φαίνεται και από τα πολλά κοινά σημεία που ανέφερα. Αλλά εμένα με κράτησε πιο πολύ από την πρώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)