Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Stormhouse -2011-

Περίληψη και κριτική

Το 2002 ο στρατός των ΗΠΑ κατάφερε να απομονώσει μια μυστήρια οντότητα στην μυστική υπόγεια βάση με το όνομα Stormhouse. Πιστεύοντας ότι είναι κάτι μεταφυσικό, καλούν μία γητευτή φαντασμάτων ονόματι Hayley (Katie Flynn) για να επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά ο ερχομός της εκεί, θα ξεκινήσει μια αλυσίδα πραγμάτων που θα απελευθερώσουν την οντότητα και θα κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.
Περίληψη από το blog cinematakias.blogspot.com


Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει αρκετά λεπτά από το τέλος της ταινίας, η καρδιά μου χτυπάει ασταμάτητα όσο το σκέφτομαι. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η αγωνία κορυφωνόταν και ένιωθα ότι ήμουν μέρος της ιστορίας, ότι τον πόνο των πρωταγωνιστών από το ον, την ένιωθα και εγώ. Από όλες τις ταινίες που έχω δει αυτές τις τελeυταίες μέρες που γράφω στο blog αυτή ήταν που με έκανε να νιώσω πιο έντονα συναισθήμα.

Οι ηθοποιοί ήταν καλά επιλεγμένοι, ταίριαζαν με τον ρόλο που είχαν να παίξουν και αυτός ήταν και ένας λόγος για την τόση ένταση που προκαλεί στον θεατή το φιλμ. Από τον σεναριογράφο οι ρόλοι ήταν πολύ καλά γραμμένοι και έδειχναν την αλλαγή την οποία μπορεί να υποστεί ο άνθρωπος κάτω από έντονη πίεση και δύσκολες συνθήκες. 

Σκηνοθετικά δεν υπήρξε κάτι αξιοπρόσεκτο για να σχολιάσω. Με ενόχλησε τρομερά η πληθώρα των μαύρων πλάνων που όπως και αν γυρνούσα το κεφάλι μου, ότι και αν έκανα δεν μπορούσα με τίποτα να δω καθαρά τι γινόταν, κάτι απίστευτα ενοχλητικό. Όταν υπάρχουν ορισμένα μαύρα πλάνα για μερικά δευτερόλεπτα προσθέτουν μία αγωνία, ένα μυστήριο αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε πολλά σημεία και για μεγάλα διαστήματα κουράζει και ενοχλεί. Ας το καταλάβει κάποιος αυτό κάποια στιγμή και ας μας αφήσει να δούμε καθαρά τι γίνεται. Προσωπικά άκουγα διαλόγους που με άφηναν με το στόμα ανοιχτό και δεν είχα εικόνα για αυτό και στην βαθμολογία ότι έχασε είναι από αυτό.

Το τέλος της ταινίας με άφησε κυριολεκτικά άφωνο. Δεν περίμενα με τίποτα να συμβεί αυτό που τελικά συνέβη. Ήταν μία έκλπηξη που σε έκανε να αγχώνεσαι μέχρι το τέλος αφού έφερε μια απότομη ανατροπή (πολύ της μόδας τελευταία).

Ταυτότητα ταινίας
Σκηνοθεσία: Dan Turner
                                    Σενάριο: Jason Arnopp, Dan Turner, Jason Arnopp
Πρωταγωνιστές: Katherine Flynn, Grant Masters, Patrick Flynn, Grahame Fox
Διάκρεια: 85 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 8,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)