Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Στρουμφάκια (The Smurfs) -2011-

Περίληψη και κρτική

Με την άφιξη του γαλαζοφέγγαρου έρχεται και το όραμα του Μπαμπα-Στρουμφ που δεν είναι καλό για την φετινή χρονιά. Πράγματι, λόγω του Σκουντούφλη έξι Στρουμφάκια καταλήγουν στην Νέα Υόρκη με τον Δρακουμέλ και την Ψιψινέλ να τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα και να είναι πιο κοντά στο να τους πιάσουν. Με την βοήθεια ενός καλοπροαίρετου ζευγαριού καταφέρνουν να είναι όλο και πιο κοντά στο σόχο τους: να γυρίσουν πίσω στο Στρουμφοχωριό.

Έχω την συνήθεια να μην βλέπω ταινίες που όλοι τρέχουν από τις πρώτες μέρες. Όποιον και αν ρωτούσα θεωρούσε αυτονόητο να έχει δει κανείς τα Στρουμφάκια, όμως εγώ τα είδα πριν λίγο. Το πόσο ενοχλητικό είναι να βλέπεις ταινία online όταν βλέπεις 10 δευτερόλεπτα και κάνει μια παύση άλλων 5 δευτερολέπτων δεν μπορώ να το περιγράψω.

Η ταινία ήταν πολύ ωραία, γέλασα πολύ και πέρασα ευχάριστα την ώρα μου χωρίς όμως να είναι κάτι με το οποίο έμεινα έκπληκτος. Μου άρεσε πολύ το επιτυχημένο πάντρεμα πραγματικού και σκίτσου μόνο που ήθελα λίγο σκιτσάρισμα παραπάνω, το πραγματικό στοιχείο κυριαρχούσε αλλά δεν είναι ένα μείον της ταινίας γιατί έγινε πολύ προσεγμένα με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό.

Οι ερμηνείες σε μια ταινία με βασικό κοινό παιδιά μικρής ηλικίας δεν είναι κάτι το οποίο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς μόνο που στην περίπτωση αυτή, η ταινία έχει αποδέκτες όλων των ηλικιών οπότε λίγη παραάνω προσπάθεια εκ μέρους των ηθοποιών δεν θα έβλαπτε. Κυρίως ο Δρακουμέλ, ο οποίος ήταν αίσχος. Στα κινούμενα σχέδια θυμάμαι πόσο φυσικά του έβγαινε (έστω και αν μιλάμε για σκίτσο) το μίσος του και η ειθυμία του να πιάσει τα Στρουμφάκια. Εδώ φαινόταν να προσπαθεί με νύχια και με δόντια για μια μέτρια ερμηνεία.

Η ιστορία που επιλέχθηκε ήταν πολύ καλή και πολύ εμπνευσμένη. Η πρωτοτυπία ήταν μεγάλη και οι ατάκες διαδέχονταν η μία την άλλη. Το τέλος μου θύμισε πολύ τις καταλήξεις των κινουμένων σχεδίων που έβλεπα όπως και όλοι μας, φαντάζομαι. Θυμάμαι που ενώ τα πράγματα φαινόταν ότι δεν μπορούσε να είναι χειρότερα, ξαφνικά γινόταν μια μικρή ανατροπή και όλα μια χαρά. Αυτός ήταν ο λόγος που το φινάλε δεν με εξέπληξε.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι όταν βάζω 7 ή 7,5 εννοώ ότι μία ταινία είναι πάρα πολύ καλή, μην περιμένετε 10 τόσο εύκολα.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Raja Gosnell
Σενάριο: Peyo, J. David Stem, David N. Weiss, Jay Scherick, David Ronn, J. David Stem, David N. Weiss
Παίζουν οι ηθοποιοί: Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofía Vergara
Διάρκεια: 98 λεπτά

Βαθμολογία: 7,5/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)