Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Notes from the Heart Healer -2012-

Περίληψη και κριτική

Μία 19χρονη ανύπαντρη μητέρα απολύεται από την δουλειά της, χωρίς χρήματα, χωρίς σπίτι να μείνει και άρρωστη για να σκεφτεί καθαρά ακούει την συνέντευξη μιας συντάκτριας που είναι σε κοντινή πόλη στην περιοδεία για το καινούργιο της βιβλίο. Αποφασίζει να την συναντήσει για να ζητήσει βοήθεια αλλά ένα απρόοπτο γεγονός κόβει την συζητησή τους. Με πόνο ψυχής αφήνει στην πόρτα της τον μικρό της γιο και καταλήγει να αναρρώνει σε ένα άσυλο γυναικών. Θα θεωρηθεί ικανή για να κρατήσει τον μικρό Τσάρλι; 

Μία καταπληκτική ιστορία. Με συγκίνησε στην αρχή και την βρήκα ιδανική για να χρησιμοποιηθεί ως θέμα ταινίας. Είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά δεν αξιοποιήθηκε σωστά το θέμα. Δεν το εμπλούτισαν ώστε ο θεατής να παρασυρθεί και να μην σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός της ταινίας, κράτησαν μόνο τα επιφανειακά στοιχεία και δεν χρησιμοποίησαν απολύτως καμία τεχνική και από θέμα σκηνοθεσίας και από θέμα σεναρίου, τα οποία έχει αναλάβει και τα δύο ίδιος άνθρωπος.

Επίσης δεν μου άρεσε το γεγονός ότι μόλις την έβαλα και ξεκίνησε τρόμαξα λίγο γιατί μπήκε πολύ γρήγορα και πολύ απότομα στην υπόθεση. Ίσως για αυτό ευθύνεται η προσπάθεια να φανεί η απελπισία και η καλοσύνη της κοπέλας σε συνδυασμό με την ανάγκη της για την δουλειά. Την βλέπουμε να βγαίνει ξαφνικά από το φορτηγάκι της, τρέχοντας αγκαλιά με το μωρό στην δουλειά και εκεί να την βρίσκει η αντικαταστάτρια της.

Η κατάληξη ιδανική, την αρχική συγκίνηση την μετέτρεψε σε χαρά για το τέλος. Οι αρμονικές σχέσεις και φίλιες που αναπτύχθηκαν θέλει να μας πει ότι ρόδα είναι και γυρίζει, αν σήμερα πέρασες δύσκολα και ένιωσες τα πάντα να καταστρέφονται, αύριο θα είναι μία καλύτερη μέρα.

Πριν κλείσω, θέλω να πω ότι αγαπώ την ιστορία αλλά η βαθμολογία θα είναι χαμηλή για την τόσο λάθος αξιοποίηση.

Ταυτότητα ταινίας

Σκηνοθεσία: Douglas Barr
                                                              Συγγραφείς: Douglas Barr
Πρωταγωνιστές: Genie Francis, Ted McGinley and Laci J Mailey
Διάρκεια: 84 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6/10

Δείτε την από το youtube χωρίς ελληνικούς υπότιτλους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)