Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Αναπτήρας (Lighter) -2008-

Περίληψη και κρτική

Ο Πέτρος θέλει να κόψει το κάπνισμα και να βρει στον φίλο του κοπέλα για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ανάγκες του. Δεν ξέρει όμως ότι ο φίλος του διατηρεί στενές σχέσεις με την κοπέλα του.Σήμερα δεν έχω αρκετό χρόνο οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με μερικές ταινίες μικρού μήκους. Έψαξα και βρήκα ορισμένες και αφού είδα ότι η συγκεκριμένη είχε καλή αξιολόγηση είπα να δω αυτή για αρχή, η οποία υπάρχει και στο youtube. Όπως έγραφε και ένα σχόλιο στην μηχανή αναπαραγωγής βίντεο 8 λεπτά από την ζωή μου χαμένα. Στο συγκεκριμένο σχόλιο μάλιστα, ο χρήστης που ανέβασε την ταινία και είναι από κανάλι που ανεβάζει διάφορες παραγωγές απάντησε (σας παραθέτω copy paste) "mpes sto youporn grigora na refareis". Σχόλια περιττά.

Υπάρχουν ταινίες μικρού μήκους 2 λεπτών που σε κάνουν να μένεις με το ΄στόμα ανοιχτό οπότε δεν υπάρχει θέμα διάρκειας, αυτή διαρκεί 8 λεπτά και κάτι και δεν σου προκαλεί τίποτα. Αν ο σκηνοθέτης ή σεναριογράφος ένιωθε ότι δεν του έφτανε ο χρόνος υπήρχαν περιθώρια συνέχισης.

Το μόνο πράγμα που υπήρχε σε πληθώρα σε αυτά τα 8 λεπτά ήταν οι βωμολοχίες που ήταν λες και έπεφταν από τον ουρανό. Ο Έλληνας βρίζει, ναι, αλλά δεν το χρησιμοποιεί και αντί για καλημέρα (στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον).

Παραδέχομαι ότι υπήρχαν ορισμένα θετικά στοιχεία. Ήταν σε έναν βαθμό ρεαλιστικό, δεν παρουσίαζε στοιχεία που δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ όπως συνηθίζεται πλέον. Τα χρώματα στα πλάνα, ο τρόπος γυρίσματος ήταν καλός, ειδικά τα πρώτα πλάνα από έναν κεντρικό δρόμο προσθέτουν ρεαλιστικότητα. Σταν συν μπορούμε ίσως να εκλάβουμε το γεγονός ότι ο υποτιτλισμός στα αγγλικά ήταν καλός. Τέλος, οι ηθοποιοί έχουν δυνατότητες αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά.

Ταυτότητα ταινίας: 
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Κοροζής, Βάλη Μαυρίδη, Αλέξανδρος Λέκκας
Μια ταινία των JumpCut Productions και του Αλέξανδρου Λέκκα
Διάρκεια: 8 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 3,5/10

Δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)