Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Οι απόγονοι (The Descendants) -2011-

Περίληψη και κριτική

Ο Ματ μένει στην Χαβάη με μία από τις δύο κόρες του, ενώ η γυναίκα του είναι στο νοσοκομείο, σε κώμα, μετά από ατύχημα που είχε. Η μεγαλύτερή του κόρη θα επιστρέψει από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει φέρνοντας μαζί την είδηση ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Ενώ η γυναίκα του πεθαίνει έχει να ασχοληθεί με την πώληση γης που ανήκει στην οικογένειά του εδώ και χρόνια.


Για κάποιο λόγο δεν την είχα δει στον κινηματογράφο όπως σχεδίαζα όταν είχε βγει. Ευτυχώς, γιατί τότε είχα επιλέξει κάτι που άξιζε πιο πολύ το εισιτήριο. Έχοντας διαβάσει άπειρες καλές κριτικές, οι προσδοκίες μου ήταν πολλές και δεν εκπληρώθηκαν ιδιαίτερα.

Η ιστορία ήταν καλή αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ανά διαστήματα ένιωθα μια βαρεμάρα, κοίταξα την ώρα δυό-τρεις φορές. Υπήρχαν σκηνές που εύκολα θα μπορούσε να είχε γίνει η ανατροπή και θα είχε ανεβάσει απότομα το ενδιαφέρον κάνοντας τον θεατή να ξυπνάει λίγο και να περιμένει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια. Παρ'όλα αυτά στις τελευταίες σκηνές προκαλείται μία έντονη συγκίνηση. Είναι αυτό που λέμε, ότι το τέλος μπορεί να σώσει μία μέτρια ταινία και να καταστρέψει μια καλή ταινία. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να είχε καταλήξει με ένα ευχάριστο αλλά πολύ προβλέψιμο τέλος οπότε χαίρομαι που σε έπιανε μια κατάθλιψη αλλά δεν ακολούθησε τον σίγουρο δρόμο των happy endings.

Σκηνοθετικά και ερμηνευτικά ήτα συγκλονιστική. Αν και δεν είμαι φαν του Τζωρτζ Κλούνει ήταν πολύ ρεαλιστικός και είχε μπει για τα καλά στο νόημα του ρόλου όπως και το υπόλοιπο καστ των ηθοποιών. Σε ότι αναφορά την σκηνοθεσία ήταν αξιοπρόσεκτα τα προσεγμένα κοντινά και τα πλάνα τοπίων.

Έχω ένσταση ως προς την μουσική επένδυση. Ήταν μονότονη όσο δεν πάει άλλο και κακή, επίσης το ίδιο ενοχλητικό κομμάτι επαναλήφθηκε ορισμένες φορές πράγμα που χαλούσε τις εξελίξεις της συγκεκριμένης περιόδου της ταινίας.

Ταυτότητα ταινίας:
Σκηνοθεσία: Alexander Payne
Πρωταγωνιστούν: George Clooney, Patricia Hastie, Shailene Woodley, Amara Miller
Διάρκεια: 114 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6/10

Trailer:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)