Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Allez, Eddy! -2012-

Περίληψη και κριτική

Ο 11χρονος Φρέντυ ονειρεύεται να γίνει μεγάλος ποδηλάτης όπως το ειδωλό του, ο Eddy Merckx. Όταν τον 1975, το πρώτο σούπερ μάρκετ ανοίγει στο χωριό του λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει με έπαθλο μία συνάντηση με τον Merckx. Όλα αυτά πίσω από την πλάτη του πατέρα του που είναι αρχικά εναντίον του σούπερ μάκρετ. Ο Φρέντυ παρά την έντονη αγάπη του για την ποδηλασία έχει ένα πρόβλημα που τον κρατάει πίσω.


Μία ταινία που θέλει να σου μάθει να μην παραδίνεσαι, να επιμένεις και να κυνηγάς μέχρι την τελευταία στιγμή το ονειρό σου. Μην αφήνεις τους άλλους να διαχειρίζονται τη ζωή σου. Ζεις μόνο μια φορά.

Η ταινία αυτή παρά το παραπάνω υπέροχο μήνυμα που θέλει να σε κάνει να καταλάβεις είναι μα κωμωδία με χιούμορ όχι ιδιαίτερα έντονο και πετυχημένο. επίσης, σε ορισμένα σημεία υπάρχει έντονη βαρβρότητα. Καμία φιλοζωία και έφηβοι να σπάνε τζάμια, να χτυούν με βαρβαρότητα ένα 11χρονο και να τα βάζουν με άντρες 40+. Τα παραπάνω κάνουν την κωμωδία να χάνει την ταυτότητά της σε ένα μεγάλο βαθμό.

Οι ηθοποιοί σε καλές ερμηνείες μέχρι ένα βαθμό. Υπερβάλλουν σε ορισμένα σημεία κάνοντας το έργο λίγο γελοίο, το γέλιο με λίγα λόγια από εκεί βγαίνει. Καλή σκηνοθεσία και το κίμα σε μεταφέρει εύκολα σε εποχή 1975 και ίσως και λίγο νωρίτερα.

Να αναφέρω επίσης για να μην είμαι άδικος ότι το καλύτερο σημείο της ταινίας είναι το φινάλε. Να βλέπεις δύο αυστηρούς γονείς να υποχωρούν και να αφήνουν ένα παιδί να ζήσει το ονειρό του, αν μη τι άλλο δεν μπορεί παρά να σε αφήσει με ένα χαμόγελο που παραμένει μέχρι να καταλάβεις ότι το έχεις και να μπεις στην θέση του παιδιού και να χαρείς όσο και εκείνο.

Συμπερασματικά αν ψάχνεις για κωμωδία να σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων, ψάξε και άλλο δεν την βρήκες. Αν ορισμένα σημείς ήταν δοσμένα λίγο πιο ήπια και οι ερμηνείες δεν άγγιζαν την υπερολή θα μιλούσαμε για μία πολύ καλή πρόταση.

Ταυτότητα ταινίας


Σκηνοθεσία: Gert Embrechts
                                                              Σενάριο: Gert Embrechts
Πρωταγωνιστές: Jelte Blommaert, Peter Van den Begin and Barbara Sarafian
Διάρκεια: 100 λεπτά

Βαθμολογία ταινίας: 6/10

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)