Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Δίλεπτο (2 cents) -2012-

Περίληψη και κριτική

Ένας άστεγος μαζεύει δίλεπτα για να πάρει ένα σάντουιτς των 2 ευρώ για να φάει. Όταν τα καταφέρνει, η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού αρνείται να του το δώσει γιατί δεν δέχεται τα δίλεπτα. Ένας πελάτης επεμβαίνει για να βοηθήσει τον άστεγο. Η ιδιοκτήτρια συνεχίζει να μην του δίνει το σάντουιτς γιατί τα χρήματα που μάζεψε είναι 1,98.

Αυτή είναι η περίπτωση που μέσα σε ακριβώς δύο λεπτά (εξαιρετικός συνδυασμός τίτλου, νοήματος, διάρκειας) περικλύεαι ένα πλήρες νόημα, ότι όλα έχουν αξία αλλιώς δεν θα υπήρχαν.

Πρέπει να πω ότι τα εφέ ήταν πολύ ωραία όπως επίσης και το κομμάτι που έπαιζε, όπως είδα ήταν γραμμένο ειδικά για την ταινία. Ενώ η ταινία είναι κοινωνική, βγάζει ένα γέλιο, όχι λόγω ατάκας, αστείου και τα λοιπά αλλά τελικά χαίρεσαι με την ήττα της ιδιοκτήτριας του καταστήματος που συμβολίζει τον ρατσισμό κατά κάποιο τρόπο. 

Στην όλη ταινία υπήρξε μόνο ένα αρνητικό. Οι ζητιάνοι και οι άστεγοι δεν είναι συνήθως σε τόσο καλή κατάσταση. Δεν λέω ότι ο ηθοποιός που παρίστανε τον άστεγο ήταν σε καλή κατάσταση αλλά συνήθως ένας άστεγος που έχει να φάει μέρες δυσκολεύεται μέχρι και να μιλήσει. Σαν σύνολο όμως δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα.

Ταυτότητα ταινίας:
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Βάτης, Εύη Ζάτα, Βασίλης Βαζιουράκης
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυγκιάρης
Σενάριο: Μιχάλης Λυγκιάρης
Βοηθός Παραγωγής: Γιάννης Νικολαΐδης
Παραγωγή: Μιχάλης Λυγκιάρης
Διάρκεια: 2'

Βαθμολογία ταινίας: 9,5/10

Δείτε εδώ:

1 σχόλιο:

Παρακαλώ εκφράστε τα σχόλιά σας με ευγενικό τρόπο!
Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε :)